Fo(u)r Meditations

(2005 – 2015)

Speciaal bedoeld “voor” meditatie.


1. Loosening Up – De geest is vol van gedachten; het lichaam is gespannen. Door aandacht te schenken aan het lichaam, neemt de gedachten-activiteit geleidelijk af en wordt het lichaam gestimuleerd om te ont-spannen. De energie beweegt zich vanaf het hoofd door het hele lichaam. Het lichaam ontspant.

2. Flowing – Als we in een meer ontspannen toestand zijn, voelen we ons lichaam en de ener-gieën die er doorheen stromen intens. Alle cellen van het lichaam verheugen zich. Er is rust en ruimte. Geblokkeerde energieën lossen op.

3. Descending – Beginnend met een herhalende sequens van vibrafoonachtige geluiden en een fluitthema, gaan we intenser ontspannen en dalen we af in diepe, bewuste meditatie. Het lichaam is de toegangspoort tot de tijdloze dimensie, het Nu. De presentie van de innerlijke stilte observeert alle andere bewegingen, zoals gedachten, beelden, lichamelijke gesteldheid. Ze worden allemaal herkend als vluchtig: komend en gaand.

4. Charging – Ritmische patronen stimuleren het lichaam om aan te zetten tot energieke actie. Aangezien er bewustzijn van rust en innerlijke ruimte is, wordt de buitenwereld slechts als relatief belangrijk ervaren. We zijn de ruimte voor de gebeurtenissen. Het lichaam is het anker dat ons “aanwezig” (present; mindful) houdt.

Ook als download verkrijgbaar in Wave + Mp3.
LEGALE DOWNLOAD ALLEEN VIA DEZE WEBSITE

Deze CD is eerder uitgebracht in 2003 met een ander hoesje: gereviseerd in 2015.  
Prijs CD of download: € 15,00.
Schrijf mij een e-mail  als je deze CD wilt bestellen.

Korte compilatie van deze CD